POLITIKA KOLAČIĆA

Zdravo, mi smo WIN-BAG! Verovatno ste ovde zato što ste zainteresovani da saznate više o tome kako koristimo kolačiće i druge slične tehnologije. Kao deo naše posvećenosti održavanju visokog standarda transparentnosti u pogledu obrade podataka o ličnosti, napravili smo ovaj mali vodič sa objašnjenjem tehnologija praćenja koje koristimo na našim web stranicama.
Ova Politika kolačića („Politika kolačića”) opisuje različite vrste kolačića i sličnih tehnologija koje se koriste na Sajtu u vlasništvu i pod kontrolom WIN-BAG (dalje “WIN-BAG” ili “Mi”). Politika kolačića čini sastavni deo Politike privatnosti.

Pojmovi koji su u Politici kolačića napisani velikim slovom, imaju značenje koje je definisano u Uslovima korišćenja i Politici privatnosti.

Šta su kolačići i slične tehnologije?
Zbog čega koristimo kolačiće?
Koje kolačiće koristimo?
Kako da isključite kolačiće?
Ažuriranje Politike kolačića
1. ŠTA SU KOLAČIĆI I SLIČNE TEHNOLOGIJE?
Da bismo održavali Sajt i obezbedili funkcionalnost kakvu očekujete, WIN-BAG koristi tehnologiju koja je opštepoznata pod nazivom „kolačići”.

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na Vaš računar i kojima kasnije možemo pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima sa našeg sajta, možete pretraživati bez poteškoća, i možete videti rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju šta interesuje Vas kao korisnika, što nam pomaže da poboljšamo upotrebu Sajta kako za Vas, tako i za druge korisnike

KOLAČIĆ PRVE STRANE I KOLAČIĆ TREĆE STRANE
Kolačiće sa interneta preuzima Vaš internet pretraživač kada prvi put posetite sajt. Sledeći put kada pristupite sajtu sa istog uređaja, kolačić i informacije u njemu se ili vraćaju sajtu koji ih je prikupio (Kolačić prve strane) ili na neku drugu lokaciju kojoj pripada (Kolačić treće strane).

Provajderi kolačića treće strane postavljaju kolačiće kada ste prijavljeni na njihove stranice i posetite naš Sajt. WIN-BAG nema uticaj na podešavanja kolačića na ovim veb-stranicama. Molimo Vas da posetite veb-sajtove trećih provajdera da biste dobili dodatne informacije o tome kako oni koriste kolačiće.

Kolačići prve i treće stane omogućavaju veb-sajtovima da prepoznaju da li ste, koristeći isti pretraživač, ranije pristupili našem Sajtu, što u mnogim slučajevima utiče na prikazani sadržaj.

Ako odbijete korišćenje svih kolačića, neće se koristiti ni kolačići prve niti kolačići treće strane. U tom slučaju, razlike između ova dva tipa kolačića neće postojati.

2. ZBOG ČEGA KORISTIMO KOLAČIĆE?
Kako bismo unapredili svoje usluge, WIN-BAG koristi kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za pravilno funkcionisanje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korišćenju internet stranice (statistiku), kako bismo mogli da je prilagodimo Vašim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kada isključite pretraživač, a drugi su trajnii ostaju na Vašem računaru neko vreme.

Neki kolačići su neophodni radi funkcionalnosti stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih osobina i korisničkog iskustva.

Ne prikupljamo i ne obrađujemo osetljive podatke (posebno zaštićene kategorije podataka o ličnosti).

3. KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?
WIN-BAG koristi više različitih kolačića koje možemo razvrstati u nekoliko kategorija kako bismo Vam pomogli da bolje razumete zašto i kako koristimo kolačiće. Više o svakoj kategoriji kolačića možete saznati u nastavku teksta.

NEOPHODNI KOLAČIĆI
Neophodni kolačići služe da bi se Sajt učinio upotrebljivim krajnjim korisnicima, omogućavanjem osnovhih funkcija, kao što su navigacija stranicama i pristupa sigurnim delovima Sajta, te obezbeđuju i omogućavaju osnovne funkcije kao što su bezbednost, upravljanje mrežom i pristup Sajtu. Sajt ne može pravilno funkcionisati bez ovih kolačića.

4. KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE?
Imate mogućnost da se složite sa upotrebom kolačića koji će Vam omogućiti da koristite sve funkcije našeg Sajta bez ograničenja.

Ako odbijete korišćenje svih kolačića, kolačići prve i treće strane će biti deaktivirani. Pored toga, kolačići prve strane će biti izbrisani. Nismo u mogućnosti da izbrišemo bilo koji kolačić treće strane. Iz tog razloga, morate sami da izbrišete kolačiće treće strane. Ovo može da se uradi samo unutar postavki Vašeg pretraživača.

5. AŽURIRANJE POLITIKE KOLAČIĆA
WIN-BAG s vremena na vreme ažurira Politiku kolačića, posebno kada počnemo da koristimo nove kolačiće ili prestanemo sa upotrebom prethodnih.

O svim promenama koje se odnose na Politiku kolačića ćete biti obavešteni putem pop-up prozora na Sajtu.

Takođe, na vrhu ove stranice možete pogledati kada je Politika kolačića poslednji put ažurirana.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nas kontaktirati na office@win-bag.rs